Tekstredactie

Figuur gloeilamp achter een papier met tekst

Teksten redigeren

Iedereen kan een tekst schrijven, maar zowel auteur als redacteur zijn is lastig. Zelfs de beste schrijvers hebben een redacteur! Die heeft simpelweg een ander perspectief, bekijkt het publiek van een andere kant en zit niet in het onderwerp zoals jij. Daarom loont het vaak meer dan je denkt om wel iemand naar je teksten te laten kijken.

Denk hierbij aan:

  • Een korte spellingscontrole ofwel tekstcorrectie. Dit kan op korte termijn als je bijv. vlot een controle van je webteksten nodig hebt.
  • Een complete redactieronde. Hierbij neem ik alles van de tekst mee: zinsconstructies, je boodschap, hoe de tekst overkomt op het publiek, etc.
  • Herschrijving van teksten, bijv. als je website of promotiemateriaal een nieuwe focus moet krijgen of je organisatie toe is aan volledige rebranding.

Webredactie

Schrijven voor het web houdt meerdere dingen in: je publiek is breed en toch is het belangrijk gericht te schrijven met een doel voor ogen. Veel mensen verliezen zich daarin en willen elke mogelijke website bezoeker aanspreken. Of ze kunnen zich juist niet goed buiten hun eigen vakgebied plaatsen, terwijl je wel andere mensen wilt bereiken en zonder vakjargon schrijven.

Daarnaast hangt zoekmachineoptimalisatie (SEO), ook erg af van het schrijven van de teksten voor op je website. Hoe publieksvriendelijker je teksten, hoe beter Google deze kan indexeren en waardeert. Kortom laat mij meekijken naar je teksten en met een advies of daadwerkelijke wijzigingen je verder helpen.

Figuur van een computer scherm met tekst in beeld